Digitaal testen geeft overal inzicht in testresultaten

De opslag en toegankelijk van testresultaten is een complex onderwerp. Digitaal testen, ook wel digitale diagnostiek genoemd, geeft u de handvatten om regie te houden over uw dossiers.

Als u als psycholoog pen-en-papier testen toepast voor psychodiagnostiek heeft u met veel administratieve taken te maken en doet een beroep op discipline. De uitslagen moeten worden geprint, in het juiste dossier worden gestopt, de dossiermappen moeten worden bewaard en toegankelijk zijn. Maar ook weer niet altijd toegankelijk voor iedereen. U wilt regie houden op deze dossiers en deze inzien en gebruiken wanneer het u uitkomt.

Op het moment dat de testresultaten moeten worden ingezien, moet u in veel gevallen naar de juiste kamer, de juiste dossiermap opzoeken en bladeren naar het juiste uitslagenblad. Digitaal testen maakt dit proces een stuk eenvoudiger. Zo worden de testresultaten automatisch en correct opgeslagen nadat de testpersoon de test heeft afgerond. Zowel op de harde schijf, op een netwerkschijf of soms in de cloud. Precies daar waar u dat zelf eenmalig heeft opgegeven. De resultaten zijn direct opnieuw toegankelijk met een paar muisklikken. En alléén voor degenen die daarvoor geautoriseerd zijn.

Zeker wanneer u met privacygevoelige gegevens werkt, is een goed beveiligde opslag van testuitslagen essentieel. Digitale opslag maakt dat wederom eenvoudiger.

Digitale opslag van testresultaten kan ook een groot voordeel zijn wanneer u met data onderzoek wilt doen of eigen normgroepen wilt gaan maken. Bij pen-en-papier testen moet u eerst alle data in één groot databestand zetten en vervolgens zelf in een statistische programma (bijvoorbeeld SPSS) voorbereidingen treffen om dit databestand te kunnen lezen. Bij digitaal testen slaat u deze stappen over. Dat is al voor u gedaan en u kunt direct met uw analyses aan de slag. Hierdoor wordt veel tijd bespaard en heeft u meer tijd over voor uw rol als psycholoog. Net als in het vorige blog over speciale response panels, ziet u hier ook de voordelen van automatisering om u te ondersteunen.

Digitaal testen bij psychologisch onderzoek lijkt de pen-en-papier testen steeds meer te vervangen. In ons whitepaper belichten we 10 redenen waarom u als psycholoog niet meer om digitale diagnostiek heen kunt. Hierin bespreken we onder andere waarom digitaal testen de kwaliteit van uw testafname naar een hoger niveau brengt en waarom de rol van de psycholoog júist groter wordt door de inzet van digitale diagnostiek.

Whitepaper downloaden

Uw naam (verplicht)

Organisatie

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer

Hou mij op de hoogte van innovaties, trends en ontwikkelingen.

 

 

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter