Digitale diagnostiek: hogere effectiviteit

Het is u vast niet ontgaan dat digitale diagnostiek sterk in opkomst is. Pen-en-papier testen zijn zeker nog niet verdwenen uit het psychologisch onderzoek, maar de trend lijkt onomkeerbaar.

Dat digitale diagnostiek steeds meer de positie van pen-en-papier testen inneemt is niet zonder reden. Door de vele voordelen die digitaal testen biedt lijken steeds meer psychologen overtuigd van deze verandering in psychologische diagnostiek. Een hoger rendement door meer effectiviteit van testen is hier één van.

Tegenwoordig maken we het onszelf in het dagelijks leven steeds makkelijker. Met de iPad op schoot regelen we op eenvoudige wijze van alles en in de tijd die we daarmee besparen kunnen we andere dingen doen. Voor digitaal testen geldt hetzelfde: de tijd die u bespaart door via de computer te testen, kunt u besteden aan andere zaken, zoals uw rol als psycholoog.

Person with VTS universal panelMet digitale diagnostiek hoeft u voorafgaand aan de test geen instructie geven. Dat wordt door de computer voor u gedaan. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat de afname van een geautomatiseerde test minder tijd in beslag neemt dan een papieren test, zélfs als het om een serie identieke items gaat. Daarnaast hoeft u de scores van de cliënt niet in te voeren in een rekensjabloon of scoringsformulier. Dit is dan ook uw grootste tijdswinst.

De resultaten van de psychologische test staan direct na afloop van de test voor u klaar, inclusief de vergelijking met de gewenste norm
groep, tabellen en profielen. Hierdoor bespaart u veel tijd in het administratieve proces. Die kunt u weer inzetten voor het mensenwerk, namelijk uw rol als psycholoog. In deze situatie creëert u dubbele winst.

Met digitale diagnostiek verschaft u uzelf meer ruimte voor bijvoorbeeld interpretatie van de scores van de test, of een intensievere nabespreking van de resultaten met de geteste persoon. Dit betekent dat uw rol als psycholoog door digitale diagnostiek niet kleiner wordt, maar júist groter!

Whitepaper 10 redenen waarom je niet meer om digitale diagnostiek heen kunt

 

In ons whitepaper geven we u 10 argumenten waarom u als psycholoog niet meer om digitale diagnostiek heen kunt. Hierin belichten we onder andere waarom digitaal testen de kwaliteit van uw testafname naar een hoger niveau brengt en waarom de rol van de psycholoog alleen maar groter wordt door de inzet van digitale diagnostiek.

 

Whitepaper downloaden

Uw naam (verplicht)

Organisatie

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer

Hou mij op de hoogte van innovaties, trends en ontwikkelingen.

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter