Verminderde afstand door online testsystemen

Door de komst van digitaal testen (digitale diagnostiek) en de mogelijkheden van online testsystemen worden oude barrières geslecht en wordt nieuwe flexibiliteit gecreëerd.

De gebruikelijke pen-en-papier test van psychologisch onderzoek kent maar één testvorm, de offline afname. De test wordt in de meeste gevallen afgenomen bij de psycholoog, of in geval van selectie, bij een assessmentbureau. Online testsystemen bieden tegenwoordig veel meer flexibiliteit voor u als psycholoog, maar ook voor uw cliënten. Dit laatste blog in onze reeks over digitaal testen laat net als het voorgaande blog de voordelen zien van gecomputeriseerd werken.

Digitaal testen laat de afstand tussen cliënt en psycholoog feitelijk verdwijnen. Om te beginnen hoeft de cliënt niet meer naar de psycholoog voor het maken van de test. Dat kan al thuis gebeuren. Hierdoor wordt voor de psycholoog tijd bespaard doordat er een contactmoment minder is en de cliënt omdat hij de deur niet uit hoeft. Dat is een prettige bijkomstigheid, vooral voor minder validen. Psycholoog en cliënt kiezen beiden bovendien hun eigen geschikte moment voor versturen, invullen en analyseren van de test.

Bij online testsystemen hebben psychologen als voordeel dat ze altijd toegang hebben tot testen en testresultaten. Handig als u ’s avonds thuis nog even de voorbereiding voor de eerste cliënt van de volgende ochtend wil treffen. Of als de testleider op de 7e verdieping testen wil klaar zetten voor het groepsassessment in de zaal op de begane grond. Door online testen kan er tijdens het testen al in de gaten worden gehouden hoever alle kandidaten zijn.

Naast de flexibele toegang tot testen en testresultaten maakt digitaal testen het mogelijk om in zeer grote groepen tegelijk testen uit te voeren. Als er voldoende servercapaciteit is, is het aantal gelijktijdige testpersonen vrijwel ongelimiteerd. De beperkingen van zaalgrootte, beschikbaarheid en bereikbaarheid spelen geen rol zoals bij ‘offline’ testen.

Ook zien we hybride testvormen, waarin offline (stand-alone of netwerk) en online vormen worden gecombineerd. Dit kan een uitkomst bieden als de psycholoog testen op kantoor wil combineren met testen thuis of op een andere locatie.

Digitaal testen bij psychologisch onderzoek lijkt de pen-en-papier testen steeds meer te vervangen. In ons whitepaper belichten we 10 redenen waarom u als psycholoog niet meer om digitale diagnostiek heen kunt. Hierin bespreken we onder andere waarom digitaal testen de kwaliteit van uw testafname naar een hoger niveau brengt en waarom de rol van de psycholoog júist groter wordt door de inzet van digitale diagnostiek.

Whitepaper downloaden

Uw naam (verplicht)

Organisatie

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer

Hou mij op de hoogte van innovaties, trends en ontwikkelingen.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter