Over Schuhfried

SCHUHFRIED GmbH

Het Vienna Test System, CogniPlus en Biofeedback x-pert zijn allemaal ontwikkeld door de Weense firma SCHUHFRIED GmbH. Het bedrijf bestaat al sinds 1947 (!) en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot de internationale marktleider op het gebied van computerondersteunde psychodiagnostiek. Ook hun cognitieve revalidatie tools en biofeedback genieten wereldwijd succes.

Schuhfried gebouw psychologischtesten.nl

Kwaliteitseisen

Het familiebedrijf SCHUHFRIED investeert jaarlijks meer dan 1 miljoen euro in testontwikkeling. Er werken rond de 60 mensen en van hen zijn ongeveer 25 personen bezig met testontwikkeling- en verbetering!

ISO 13485 certificering

De firma SCHUHFRIED voldoet al jaren aan strenge kwaliteitseisen. Ze beschikken over een EN ISO 13485 certificering, dat is een versie van EN ISO 9001, aangepast aan medische producten. Het bedrijf heeft als één van de weinige bedrijven in haar branche een zogenaamde `Staatliche Anzeichnung`. Dit is de hoogst denkbare onderscheiding en deze wordt alleen uitgereikt aan bedrijven met hoge export, een first-class credit rating (kredietwaardigheid), innovatieve bedrijfscultuur, een goed kwaliteitsmanagement en wezenlijke investeringen in `research en development`.

EU-richtlijn 93/42 / EEG

Producten van SCHUHFRIED worden ontwikkeld en geproduceerd in overeenstemming met EU-richtlijn 93/42 / EEG. Zij voldoen hiermee aan de medische productenwet en zijn daarom voorzien van het CE-keurmerk. Dit betekent dat de producten voldoen aan de technische voorschriften van veiligheid en EMC-richtlijnen voor medische elektrische apparaten (EN60601), richtlijnen van bio-compatibiliteit (EN30993) en andere product-specifieke eisen.

International Test Commission (ITC)

SCHUHFRIED is ITC lid. Het ITC (International Test Commission) is een “Vereniging van nationale psychologische verenigingen, testcommissies, uitgevers en andere organisaties, die zich inzetten voor de bevordering van effectieve test- en toetsingsuitgangspunten en aan de ontwikkeling, evaluatie en gebruik van pedagogische en psychologische instrumenten.” (ITC Directory, 2001)

Europese Test Publishers Group (ETPG)

SCHUHFRIED is ETPG lid. De Europese Test Publishers Group (ETPG) is een beroepsvereniging die ‘helpt bij het creëren, onderhouden en verbeteren van de psychologische testuitgevers gemeenschap in Europa.’